De alliantie voor een performante akoestische isolatie

Een complementaire alliantie voor een performante en duurzame akoestische isolatie

Al meer dan 40 jaar lang verbindt Acoustix zich ertoe om flexibele, duurzame en betaalbare oplossingen aan te bieden. Wij maken er een erezaak van om zeer performante oplossingen voor akoestische isolatie aan te bieden die tegelijk onze waarden op het vlak van duurzaamheid en kwaliteit naleven. Onze producten, met name de Acoustix Pan-terre-panelen, onderscheiden zich door hun efficiëntie en hun ecologisch ontwerp. In overeenstemming met deze logica, associëren wij ons met partners die onze visie delen, zoals Gramitherm, om voor onze klanten performante totaaloplossingen uit te werken. 

Panneau Pan-terre et absorbant Gramitherm

 

De Pan-terre-panelen voor een optimale akoestische isolatie

 

De Acoustix Pan-terre-panelen zijn het resultaat van een unieke formulering en een al even uniek fabricageprocedé, waardoor het paneel voor akoestische isolatie de beste prestaties op de markt verzekert. De panelen zijn vervaardigd van gerecycled karton, water en vlaslemen. Ze respecteren de principes van de circulaire economie en verzekeren tegelijk een opmerkelijke akoestische isolatie. Acoustix Pan-terre is geschikt voor alle behoeften, ongeacht het feit of het er nu om gaat om geluiden afkomstig uit een andere ruimte, van een rijwoning of van buitenaf uit te schakelen of te onderdrukken.

 

Behalve voor hun efficiëntie worden deze panelen ook bijzonder op prijs gesteld door architecten, aannemers en zelfbouwers wegens de eenvoudige plaatsing. Pan-terre-panelen installeren vereist geen grotere vaardigheden dan de montage van een traditionele droog gemonteerde scheidingswand. Daardoor zijn ze geschikt voor alle soorten projecten, of ze nu klein- of grootschalig zijn.

 

Gramitherm: een natuurlijke partner voor Acoustix

Het partnerschap met Gramitherm berust op gemeenschappelijke waarden: duurzaamheid, kwaliteit en de constante zoektocht naar innoverende oplossingen. Gramitherm tovert “afvalgras” om tot performant thermisch isolatiemateriaal… Een schitterend voorbeeld van circulaire economie en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Door grasvezels te gebruiken die lokaal groeien, zonder dat er enige specifieke kweekmethode vereist is, biedt Gramitherm een ecologische isolatie aan die helpt om de koolstofvoetafdruk te verminderen. Elke kilogram van Gramitherm slaat 1,5 kg CO2 op, waardoor de rol van dit isolatiemateriaal in de strijd tegen de klimaatverandering nog wordt versterkt.

 

Gramitherm is niet alleen efficiënt als thermische isolatie, maar biedt daarnaast ook absorberende voordelen, aangezien het niet-toxisch, schimmelbestendig en recycleerbaar is. Dankzij de associatie van Acoustix Pan-terre en Gramitherm kunnen wij een totaaloplossing aanbieden die akoestische en thermische isolatie combineert

De alliantie voor een performante akoestische isolatie | Acoustix

 

Bundeling van de middelen: een winnende strategie 

Bij Acoustix zijn we rotsvast overtuigd van een bundeling van de middelen om de prestaties van de materialen te verbeteren en tegelijk de impact op het milieu tot een minimum te beperken. Voor een werkelijk efficiënte akoestische isolatie is het van essentieel belang om de Pan-terre-panelen te combineren met een isolatiemiddel als Gramitherm, dat als absorberend middel dient. Dankzij deze aanvulling kan het klankkasteffect worden vermeden door de dichtheid tussen de Pan-terre-panelen te verminderen, wat van cruciaal belang is voor een optimale akoestische absorptie.

 

  • Ons advies? Als u volop aan het renoveren, bouwen of verbouwen bent, maak dan van de gelegenheid gebruik om na te denken over de kwaliteit van de akoestische en de thermische isolatie van uw gebouw. De combinatie van de Pan-terre-panelen met een absorberend isolatiemiddel als Gramitherm garandeert u een complete akoestische prestatie.

 

Labeling als “Biosourced product”

Acoustix en Gramitherm zijn trots u isolatieoplossingen met het label “Biosourced product” te kunnen aanbieden, wat borg staat voor kwaliteit en engagement voor het milieu. Dit label, dat wordt toegekend aan bouwmaterialen, waarborgt dat er in aanzienlijke mate gebruik wordt gemaakt van grondstoffen van plantaardige of dierlijke oorsprong.

https://produitbiosource.eu/

In tegenstelling tot sommige op de markt verkrijgbare producten die ten onrechte beweren dat ze biosourced zijn terwijl er enkel uiterst minieme hoeveelheden biomassa worden gebruikt, verzekeren Acoustix Pan-terre (90% biosourced materialen) en Gramitherm (88% biosourced materialen) een volledige transparantie over de herkomst en de hoeveelheid van de biosourced materialen die hun producten bevatten.

 

Dit label garandeert niet alleen een ecologische aanpak, maar biedt ook economische voordelen aangezien er financiële stimulansen worden toegekend voor isolatiewerkzaamheden die met deze materialen worden uitgevoerd. Zowel voor bedrijven als voor particulieren betekent het gebruik van werkelijke biosourced materialen dat ze bijdragen aan een duurzame manier van bouwen en tegelijk verzekerd zijn van een optimale prestatie.

 

Acoustix en Gramitherm, een complementaire alliantie voor een duurzame woonomgeving

Het partnerschap tussen Acoustix en Gramitherm berust op een gedeelde visie van duurzame innovatie. Samen bieden wij een oplossing voor akoestische isolatie aan die prestatie, duurzaamheid en respect voor het milieu combineert. 

 

Aarzel niet om contact op te nemen met ons team als u meer informatie wenst over onze producten of een gepersonaliseerde offerte wil ontvangen. Of u nu een architect, een aannemer of een particulier bent die een huis bouwt of renoveert, Acoustix en zijn partners staan ter beschikking om u te begeleiden bij de realisatie van uw project voor akoestische en thermische isolatie.

 

Terug naar nieuws

Rust

Overal beschikbaar !

Persoonlijk advies

Rust